Categories
Keyserkids

Wat is Keyserkids?

Bij veel Amsterdamse jeugdschaakclubs zijn momenteel wachtlijsten. Dat is natuurlijk niet de bedoeling want ieder kind moet kunnen leren schaken. Daarom start keyserkids.nl in samenwerking met de schaakvereniging Caissa het project Keyserkids. De naam komt van de locatie: we schaken in het buurtgebouw Henrick de Keijser in Amsterdam-Zuid.

Keyserkids is geen schaakclub maar een schaakschool. Bij ons leer je op een vrolijke manier schaken of beter schaken. We richten ons op kinderen in de basisschoolleeftijd met een niveau tot en met stap 3. Deze schaaklessen zijn wekelijks op de maandagavond. We hopen dat er veel kinderen zullen doorstromen naar een echte schaakclub maar bij ons blijven trainen hoort ook tot de mogelijkheden. Zie voor de details de aankondiging elders op de website.

Naast de wekelijkse schaakles gaan we ook in de vakanties schaken. Ons eerste vakantiekamp is al in augustus aan het eind van de zomervakantie. Kijk voor de details wederom elders op deze website.

Als de schaakschool een succes wordt zullen we ook schaaktoernooien organiseren. Dat moet echter nog even wachten.